vineri, 6 decembrie 2013

Un adevarat supravietuitor ! dar si o mare dilema..


De cand am vazut un film in care personajul principal era prins intr-o ravena dintr-un canion american si care s-a salvat doar dupa ce si-a taiat mana, osul si cartilajele si a reusit sa se catere catre salvare, a ramas intiparita aceasta probabilitate undeva in mintea mea. Calatorind ajungi sa intri in contact cu o groaza de situatii iesite din comun. Chiar si facand o simpla drumetie pe un munte care nu il cunosti sau printr-un "ride" cu orice mijloc de transport te pui cateodata in situatii neprevazute. Am auzit de cazuri turisti care s-au pierdut pe munte si au murit deshidratati s.a.m.d.  Asa s-a intamplat si cu urmatorul exemplu; un tip din Nigeria care a fost gasit in toaleta unei barci naufragiate la 60 de ore dupa ce s-a scufundat la o adancime de mai bine de 30 de metri. 
Okene Harrison, ca asa il cheama, este bucatarul si unicul supravietuitor al acestui naufragiu in care au murit alti 12 pasageri. Dupa ce a devenit viral pe internet saptamana asta, National Geographic explica cum a fost posibil sa ramana in viata atat timp si anunta ca ar mai fi fost de ajuns alte 19 ore sa se stinga si el. 

Asadar sunt foarte curios cat timp ti-ar trebui sa iti pierzi speranta sau dupa cat timp ai incerca sa faci ceva disperat care sa duca la salvarea ta. Care sunt limitele umane si cat de rezistent poti fi tu in situatii de criza ?



Un comentariu: