luni, 7 octombrie 2013

Virgil Gălăţanu- Globe trotterul cel mai de seama al României s-a oprit din calatoria sa



Virgil a fost postas, iar în anul 2002 a decis să plece în aventura vieţii lui, cu bicicleta în jurul lumii. A străbătut trei continente, pedalând aproape 300.000 de km prin Europa, Africa de Sud şi o parte din Asia. Visul lui era să străbată şi cealaltă jumătate de glob şi să intre în Cartea Recordurilor. A schimbat 3 biciclete pana in 2010 cand a fost nevoit sa se intoarca in România pentru anumite probleme birocratice cu pasaportul si vizele. Toata aceasta aventura a inceput pentru el in urma divortului 2002 care l-a facut sa isi reia un vis mai vechi, calatoria cu bicicleta prin TOATE tarile lumii. 
Toata averea sa reprezinta un sac de dormit, câteva haine, scule, cauciucuri de rezervă, documente, fotografii şi acte care atestă trecerea sa prin ţările lumii. Pentru asta a intocmit un Jurnal de Globe-Trotter, primit in dar intr-una din primele tari vazute si poate in cea mai frumoasa experienta: Norvegia. Zeci de pagini scrise si acoperite de parafe si semnaturi din partea unor ministri, ambasadori, primari sau simpli oameni care l-au omenit in periplul sau. S-a sustinut prin bunovointa oamenilor pe care i-a intalnit, fiind omenit in resedinte de lux dar si in colibe sarace unde a rabdat de foame sau sete.Toate aceste experiente au trebuit sa fie platite cu vederea ochiului drept in Kenya contactand un microb care i-a distrus corneea. A traversat 1600 km din desertul Sahara din Mauritania cu doar 20 de litri de apa si a rezistat 5 zile fara mancare sau apa. A avut si malarie, dar toate astea nu l-au oprit din visul sau maret.

Asta pana acum cateva zile cand a fost rapus de Febra Tifoida care o contactase in India. Nepregatirea si neinformarea fiindu-i fatale in acest caz. 
Nu vom mai avea ocazia de a citi cartea promisa de acesta in interviul acordat celor de la Bate Saua in 2010. Aceasta Enciclopedie urmand acum alt drum..



Un comentariu:

  1. Acum cateva zile s-a lansat un proiect foarte interesant legat de el
    http://igg.me/at/O6TmiCE1xaQ#romana

    RăspundețiȘtergere